BrainBox

Σχετικά με εμάς

Το 1991 ο Gary Wyatt, ο ιδρυτής της εταιρείας Green Board Game, εφηύρε και κατασκεύασε πολλά επιτυχημένα παιχνίδια, τα οποία λάνσαρε στην αγορά με μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκαν από πολλά παιδιά ανά τον κόσμο.

Μετά από 16 χρόνια ανάπτυξης μιας ευρείας γκάμας επιτυχών παιχνιδιών, η Green Board Game ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι: το BrainBox «Κόσμος» , το οποίο συνέβαλε στη δημιουργία του πλέον αναγνωρισμένου ΒrainBox που αποτελείται από περισσότερους από 40 διαφορετικούς τίτλους, οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει σε 57 χώρες και έχουν εκδοθεί σε 26 γλώσσες!

Το BrainBox  δημιουργήθηκε όταν ο Gary μάταια αναζήτησε στην αγορά κάποια παιχνίδια παρατηρητικότητας. Γεννήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα, όταν παρατήρησε ότι κάποια παιδιά δε μπορούσαν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό παίζοντας ένα παραδοσιακό παιχνίδι της Αγγλίας. Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει ο ίδιος ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας , το οποίο να βοηθάει στην εξάσκηση της μνήμης και παράλληλα να αποτελεί τρόπο μάθησης αλλά και διασκέδασης.

Από τότε, τα παιχνίδια BrainBox έγιναν ευρέως γνωστά για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και των μνημονικών ικανοτήτων των παιδιών, δίνοντάς τους έτσι ένα προβάδισμα σε αυτό τον σημαντικό τομέα της ανάπτυξής τους. Αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο μάθησης και χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς φορείς, όπως σχολεία και φροντιστήρια καθώς και από κέντρα δυσλεξίας για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Σύμφωνα με τον Gary, ένα παιχνίδι πρέπει να είναι γρήγορο, εύκολο να το παίξει κανείς και να μπορεί να προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, με σκοπό να φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους. Πέρα από το ότι τα παιχνίδια θα προσέφεραν διασκέδαση και μάθηση, ο Gary ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα υπήρχε ένα παιχνίδι Green Board για όλους, το οποίο να είναι ποιοτικό, να παίζεται ξανά και ξανά και να είναι ικανό να αντέξει στην πάροδο του χρόνου περνώντας από γενιά σε γενιά!

Αναφορά στον ιδρυτή μας έκανε ο CEO Keith Grafham:«Μετά από 25 χρόνια επιτυχούς καριέρας, μπορείς να δεις με υπερηφάνεια και θαυμασμό  ότι έχει επιτευχθεί από την αναπτυσσόμενη ομάδα μας. Παρόλο που είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα κατορθώματά μας, με τα εξαιρετικά παιχνίδια που παράγουμε και τους υψηλά ταλαντούχους ανθρώπους που έχουμε στην ομάδα μας πιστεύουμε ότι τα καλύτερα μας περιμένουν! Το ήθος μας που είναι ο πυρήνας της επιχείρησής μας, οφείλεται στον Gary. Το στόχαστρο, η ευφυΐα και η επιμονή του ανά τα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα τα ποιοτικά αυτά παιχνίδια. Χωρίς αμφιβολία, η δύναμη της μελλοντικής μας εξέλιξης, πρέπει πρωταρχικά να δοθεί στον ιδρυτή μας, του οποίου το όραμα και η επιμέλεια πριν 25 περίπου χρόνια, ήταν να διατηρήσει τη βάση του να μαθαίνεις παίζοντας... Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί!»

Τι σημαίνει «οικολογικό παιχνίδι»;

Γιατί είμαστε άραγε «οικολογικοί»; Όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίσαμε και κατανοήσαμε το πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον. O Gary είχε οικολογικές και ηθικές φιλοδοξίες, έτσι από την αρχή όλα τα προϊόντα έγιναν όσο πιο «οικολογικά» ήταν δυνατόν. Μέχρι και σήμερα, όλα τα παιχνίδια φτιάχνονται από το λιγότερο 70% ανακυκλωμένα υλικά και είναι όλα ανακυκλώσιμα. Συνεχώς αναθεωρούμε την προσέγγισή μας προς το μοντέλο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βρίσκουμε νέες υποστηρικτικές μεθόδους.

Οι συνεργάτες μας υιοθετούν μία ηθική προσέγγιση σε όλους τους τομείς της επιχείρησης. Αναζητάμε συνεργάτες οι οποίοι έχουν μία ξεκάθαρη κατανόηση του τι σημαίνει  υποστήριξη , όπως ακριβώς κάνουν οι συνεργάτες μας από την Ισπανία, οι οποίοι προσλαμβάνουν στο χώρο εργασίας τους εργαζομένους με σύνδρομο Down.

Φιλανθρωπικοί σύνδεσμοι

Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τη δουλειά αυτών των εξαίρετων οργανισμών.